TÜBİTAK AB 7. Çerçeve Programları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
05-07-2011



Sağlık, Tarım, Gıda, Balıkçılık ve Biyoteknoloji dallarında TÜBİTAK AB 7. Çerçeve Programları bilgilendirme toplantısı, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz AB. 7. Çerçeve Programı Koordinatörlüğü tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısına, üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Burhan Arslan ve öğretim elemanları katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasında Rektör Prof.Dr. Osman Şimşek, Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde yatırılan fonlardan yararlanılması için projeler üretilmesi gerektiğini ve bu anlamda, AB’ye hazırlanacak projelerin nasıl hazırlanması gerektiğine dair TÜBİTAK AB 7. Çerçeve Programları hakkında bilgilendirme toplantısının yapılmasının anlamlı olduğunu ifade etti.

Toplantıda TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Begüm Sargın, AB 7. Çerçeve Programının tarihçesi, 7. Çerçeve Programının alt programları, işbirliği için özel programlar ve çağrı süreci, projelerin çalışma programı, ortak arama, değerlendirme kriterleri ve hakemlik hakkında bilgiler verdikten sonra, AB 7. Çerçeve Programlarından Sağlık, Gıda, Tarımcılık, Balıkçılık ve Biyoteknoloji alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

TÜBİTAK AB 7. Çerçeve Programları bilgilendirme toplantısının ardından üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Begüm Sargın’a günün anısına üniversitemizi simgeleyen tabağı hediye etti.





>