TÜB Proje Yazma Eğitimi (TÜBİTAK-ARDEB*-TEYDEB* Programları) Gerçekleştirildi
07-04-2024



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “Proje Yazma Eğitimi (TÜBİTAK–ARDEB–TEYDEB Programları)” çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

TÜB üyesi üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin katıldığı ve TÜBİTAK-ARDEB-TEYDEB Programları ile ilgili düzenlenen ‘Proje Yazma Eğitimi’nde açılış konuşmasını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. ERENOĞLU konuşmasında ‘Proje Yazma Eğitimi’ ile öğrencileri de proje kaynaklarına yöneltip sistem içerisinde konumlandırarak, motive edecek çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR‘ın vizyonu ve TÜB üyesi tüm Üniversite Rektör ve Yardımcıları ile bu iradeye sahip çıkarak başarılı sonuçlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS,  TÜB kapsamında gerçekleşen proje eğitimi etkinliklerinin Üniversitelerimizin proje sayılarına etkisini vurgulayarak, geçtiğimiz hafta açıklanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde faaliyet gösteren Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) 2209A/B projeleri kapsamında Üniversitelerimizin başvuru ve kabullerindeki  önemli artışa dikkat çekti.

Proje Yazma Eğitiminin sunumunu ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sercan KARAV gerçekleştirdi. KARAV, sunumunda  Proje Yazma deneyimlerini ve Proje Yazma adımlarını paylaştı. Katılımcıların konu ile ilgili soru, görüş ve önerilerinin alındığı soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi.

*ARDEB: TÜBİTAK bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı

*TEYDEB: TÜBİTAK bünyesinde yer alan Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9

Haberler & Duyurular
Arşiv



>