TÜB 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Düzenlendi
27-04-2022



Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 10. Yıl etkinlikleri kapsamında “1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” çevrim içi olarak düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ni Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI temsil ederken; TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, TÜB üyesi üniversitelerin rektör yardımcıları ile akademik ve idari personel etkinliğe katıldı.

Moderatörlüğünü Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA’nın üstlendiği çalıştayın açılış konuşmalarını sırasıyla; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR yaptı.

Üniversitemizi temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER gerçekleştirdiği konuşmada, sosyal sorumluluğun akreditasyon sürecinde çok önemli bir noktada olduğunu hatırlattıktan sonra; akran çalışması, öğrenci mentörlüğü, çözüm merkezi ve akreditasyon alanlarında toplumsal katkının nasıl ele alınacağı hususunda çalışmalar yapıldığını ve TÜB olarak bunun birlikte başarılacağını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra, Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seçkin YAVUZDOĞAN, “Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Hukuksal Dayanağı” isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. YAVUZDOĞAN’ın konuşmasının ardından sırasıyla, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörü Doç. Dr. Fatih ALTUN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN, Trakya Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ertan VARLI, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Serkan AYDIN ve Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa HELVACI, sosyal sorumluluk çalışmalarına ilişkin üniversitelerinde gerçekleştirilen uygulama örneklerini dinleyicilerle paylaştılar.

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu çalıştay, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>