TÜDEP /HASUN Kümelenmesi tarafından, Trakya Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK MAM desteğinde, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda yapılan Çalıştay’a, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, TÜDEP HASUN Kümelenmesi üyesi 110 sanayi işletmesinin yanı sıra, TAI ve THY Teknik Yerlileşme Başdanışmanı Halil TOKEL, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat MAKARACI, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin AKÇAL, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman H. TECER ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci, TÜDEP’in ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat YETİŞGİN bir araya geldiler.
Çalıştay’ın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise, Üniversite Sanayi işbirliği faaliyetleri kapsamında bu tür buluşmaları son derece önemsediklerini ifade ederek, Tekirdağ Bölgesinde sanayi üretiminin katma değeri yüksek ve stratejik önem içeren savunma ve havacılık sanayiye yönelik ürünler geliştirmesinin, bunların tedarik süreçlerinde yer almasının, Namık Kemal Üniversitesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Görev süresi içinde, Üniversitenin imkan ve kabiliyetlerini ve kalitesini geliştirmeye katkı sağlayacak her türlü faaliyete büyük destek vereceklerini ifade etti.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut ŞAHİN ise, Trakya Bölgesinin kalkınması ve savunma havacılıkta Trakya’da yerleşik sanayi işletmelerinin daha fazla pay alabilmesi için, TÜDEP HASUN’un, savunma ve havacılık ile ilgili yerlileşme ve millileşme çalışmalarını, Bölgedeki faaliyetlerini desteklediklerini belirterek, ileri malzemeler konusunun, bunun önemli bir parçası olduğunu, bu Çalıştay’ın da Trakya’da bulunan, hammadde, alaşım, ileri malzemeler, kompozit üreten firmalara önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. TÜDEP ile devam eden URGE ve Güdümlü Proje çalışmalarına değinen Mahmut Şahin, sanayicilere ve konuklara da katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
Murat YETİŞGİN, TÜDEP Bünyesinde yer alan ihtisas kümelenmelerinden, HASUN Kümelenmesinin, Savunma Havacılık Uzay ve Nükleer Güç Santrallerine yönelik yerlileşme ve millileşme çalışmalarına, Trakya Bölgesinden yaklaşık 400 firma ile destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.
Çalıştay’a, TÜBİTAK MAM adına katılan heyete başkanlık eden, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç Dr. Murat Makaracı, TÜDEP ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imza edilen işbirliği protokolü ile, Trakya Bölgesi sanayicilerine, TÜBİTAK MAM imkan ve altyapısından yararlandırmak istediklerini, devam eden bir çok projede de Bölge sanayicileri ile işbirliği yapabileceklerini söyledi.
TAI ve THY Teknik’de havacılık ve savunma sanayiine yönelik yerlileştirme programlarını yürüten, sürece yeni ve yüksek nitelikli üretim yapabilen firmalar katmayı hedefleyen Başdanışman Halil TOKEL ise, İleri Malzeme alaşımlar ve kompozit konusunun önemine değinerek, bu alanda yerli üretime yönelik yapılacak her türlü yatırımı desteklediklerini ifade etti. Bu çalışmaların, sanayicilerle bir buluşma platformu olarak büyük önem taşıdığını, özellikle havacılıkta malzeme yerlileştirme ihtiyacının son derece kritik olduğunu vurgulayarak, bu konuda sorumluluk ve görev alacak yeni, çok firmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Toplantıda konuşma yapan NKUTEK Genel Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof Dr. Bülent EKER ve Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL da, konunun önemine ve Tekirdağ Bölgesinin sanayi üretim altyapısına ilişkin katılımcılara detaylı bilgiler verdiler.
Programın sonunda, katılan ve emek veren tüm taraflara teşekkür edilerek program sona erdi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...