Trakya Üniversitesi Ev Sahipliğinde Edirne Kültür Gezisi Düzenlendi
27-10-2022

Trakya Üniversiteler Birliği 10. yıl etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya gelen birlik üyesi üniversitelerimizin öğrencileri Edirne’yi gezdiler.

Öğrencilerimizin milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla organize edilen geziye, öğrenciler ve idari personelden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir grup katılım sağladı.

Osmanlı’dan kalma mirasları ile ülkemizin tarihi eserler bakımından önemli noktalarının başında gelen Edirne’de Sultan II. Bayezid Külliyesi, Sağlık Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, Lozan Müzesi, İmaret Müzesi ve Tarihi Karaağaç Gar Binası gibi mekânları rehber eşliğinde ziyaret eden öğrencilerimiz Osmanlı Devleti’ne bir dönem başkentlik yapan bu şehri gezmekten dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade ettiler.

Gezi, hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.