Trakya Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
05-03-2021



Kurulduğu tarihten bu yana birçok akademik, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliği hayata geçiren Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 18. Üst Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in de katılımıyla Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kırklareli Üniversitesi Rektörü ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR,  Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE katıldı.

Toplantı öncesinde Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, TÜB üyesi üniversite rektörlerini makamında ağırladı. Burada gerçekleşen görüşmede TÜB üyesi üniversitelerin rektörleri, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Rektör Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü tebrik ederek, yeni dönem çalışmalarında başarılar dilediler.

Rektör Bülent ŞENGÖRÜR de TÜB üyesi üniversitelerin rektörlerini Kırklareli Üniversitesi’nde ağırlamaktan ve 18. Üst Kurul Toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iyi niyet temennileri için teşekkür etti.

Toplantıda; 17. Üst Kurul Toplantı Kararları ve 2020 yılı Trakya Üniversiteler Birliği çalışmaları değerlendirilerek, 2021 yılında yapılacak etkinliklerin nihai karara bağlanması ve yapılacak ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Trakya Üniversiteler Birliği üniversitelerinin işbirliği ile 2021 yılı içerisinde, çevrim içi veya yüz yüze olmak üzere ortak 28 farklı etkinlik ve toplantı düzenlenmesine karar verildi. Ayrıca birlik üyesi üniversitelerin yapılacak ortak çalışmalarla bölgeye ve öğrencilerine katkı sağlayacak adımlar atılması hususunda planlamalar gerçekleştirildi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>