Trakya Üniversiteler Birliği V. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Gerçekleşti
05-12-2022



“Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) V. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi (Union of Thrace Universities V. International Health Sciences Congress) (UTUC 2022)” gerçekleşti.

TÜB üyesi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde 01 – 02 Aralık 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenen kongrede TÜB Dönem Başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR birer açış konuşması gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Trakya Üniversiteler Birliği 10. Yıl etkinlikleri kapsamında V. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’ni organize eden ve bizleri burada bir araya getiren Trakya Üniversiteler Birliği’ne, kıymetli konuşmacılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 2020 yılı itibariyle yaşadığımız pandemi süreci, bizlere sağlık biliminin ve çalışanlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. V. Uluslararası sağlık bilimleri kongresi aracılığıyla sağlıkta dijital dönüşümden sağlık alanında yapay zekâ ve dijital teknoloji uygulamalarına, fizyoterapi ve rehabilitasyondan beslenme ve diyetetiğe kadar birçok sağlık alanında yaşanan güncel yenilikleri, teknolojileri ve yaklaşımları siz değerli akademisyenler ve araştırmacılar sayesinde tanıyacağız ve tüm Dünya’ya da tanıtacağız. Türkiye’nin dört bir tarafından seçkin akademisyenlerin ve araştırmacıların katıldığı, sağlık bilimlerinde yenilikçi yaklaşımların tartışılacağı bu konferansta, emeği geçen herkese ve değerli konuşmacılara teşekkür eder, kongrenin hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açış oturumu sona erdi. Davetli konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen ‘Sağlıkta Dijital Dönüşüm’ temalı oturumun ardından bildiri sunumlarının da yer aldığı kongrenin diğer oturumları öğleden sonra ve ikinci gün programı şeklinde devam etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>