Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığı NKÜ’ye Geçti
08-11-2022



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Dönem Başkanlığı, 20. Üst Kurul Toplantısı kapsamında gerçekleşen devir teslim töreni ile Kırklareli Üniversitesi’nden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne geçti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde ve Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda devir teslim töreni ve TÜB’ün 10. Yıl Etkinlikleri başta olmak üzere çeşitli gündem maddelerini görüşmek üzere gerçekleştirilen 20. Üst Kurul Toplantısına Üniversitemiz Rektörü ve TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kırklareli Üniversitesi Rektörü ve TÜB Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, NKÜ Hayrabolu MYO Müdürü ve TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜB Önceki Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY ile NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS katıldı.

Devir teslim töreninde konuşma yapan TÜB Dönem Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, 2012 yılında kurulan Trakya Üniversiteler Birliği’nin temel hedefinin üye üniversiteler arası akademik iş birliğini geliştirerek bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek sağlamak olduğunu vurguladı ve TÜB olarak akademik çalışmaların yanı sıra bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere de ağırlık vereceklerini söyledi.

TÜB Başkanlığının Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı TÜB Önceki Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve alt kurul üyelerine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN’in ardından konuşan TÜB Önceki Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise Trakya Üniversiteler Birliği’nin bölgesine sağladığı katkılar ile örnek teşkil eden bir yapı olduğunun altını çizerek, yeni dönemde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine başarılar diledi.

Devir teslim töreninin ardından, TÜB’ün 2023 yılında gerçekleştireceği faaliyetlere ilişkin 20. Üst Kurul Toplantısı yapıldı.

Üye üniversiteler arasında iki yılda bir değişen TÜB Dönem Başkanlığı görevi iki yıl boyunca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde kalacak.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>