Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) “Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü” Düzenlendi
10-05-2024



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü” çevrim içi olarak düzenlendi.

“Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü” Semineri’ne  Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, moderatör olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Öğr. Gör. Dr. Mustafa Cem ALDAĞ, sunumları ile Türk Patent ve Marka Kurumundan Cengiz ADANUR, Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin yanı sıra ülkemizin önde gelen üniversitelerinde çalışan çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin, açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, 8 Kasım 2022 tarihinde devralınan dönem başkanlığının 42. etkinliği olarak düzenlenen “Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü” ile günümüzün önemli konularından biri olan patentleme süreçlerinde öğrencilerin ve akademisyenlerin karşılaştıkları problemlere yanıt bulacaklarını vurguladı.

Etkinliğin moderatörlüğünü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Öğr. Gör. Dr. Mustafa Cem ALDAĞ üstlenirken, Türk Patent ve Marka Kurumundan Cengiz ADANUR, sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda Ar-Ge, inovasyon, fikri mülkiyet hakları, patent süreçleri ve patentlemenin sunduğu fırsatlar ve süreçlerde dikkat edilmesi gerekli noktalar konuşuldu.

Seminer, soru-cevap bölümünde katılımcıların konu ile ilgili soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>