Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 5. Alt Kurul Toplantısı
27-06-2014



Dönem Başkanlığı Üniversitemiz tarafından yürütülen Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 5. Alt Kurul Toplantısı Kırklareli Üniversitesi’nde yapıldı.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kayalı Kampüsünde düzenlenen toplantı, Üniversitemiz Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda,  KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Güler, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Trakya Üniversiteler Birliği'nden akademik personel de bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, toplantıda, Trakya Üniversiteler Birliği'nin kurumsallaştığını söyledi. Bu tür toplantıları önemsediklerini belirten Sarıoğlu, TÜB’ün gelişmesinden mutluluk duyduklarını vurguladı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da Trakya Üniversitesi Birliği Üyesi üniversitelerin Uluslar arası Balkan Üniversiteler Birliğine katılması ile alt yapı çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti. Toplantıda Prof. Dr. Soysal, 2015 yılında Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı Çanakkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek kongreye ve Savaş Tarihi Araştırmaları Uluslar arası Kongresi’ne desteğin sağlanması konularında görüşlerini belirtti.

Toplantıda Trakya Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı ve Muhasebe ve Denetim Yükseklisans Programındaki ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması Yüksek lisans Programlarındaki derslerin enstitülerce uygun görülmesi halinde ilgili üniversitelerin Uzaktan Eğitim Merkezleri Koordinatörlüğünde uzaktan eğitim yoluyla verilmesi görüşülen konulardan biriydi.

Toplantının bir diğer konusunu ise 6-8 Kasım 2014 yılında düzenlenecek olan 100. Yılında 1. Dünya Savaşı ve Mirası konularını içeren Savaş Tarihi Araştırmaları Uluslararası Kongresi ve 2015 Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan kongre oluşturdu. Çanakkale’de düzenlenecek olan kongre öncesi yapılacak hazırlıklar görüşüldü.

Toplantıda TÜB bünyesinde elektronik olarak yılda iki kez yayınlanacak “Sağlık Bilimleri Dergisi” çıkartılması da kararlaştırıldı.

Toplantının ardından TÜB Alt Kurul Heyeti, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>