Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması
18-03-2015



"Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması" projesi, Üniversitemiz ev sahipliğinde tanıtıldı.

Rektörlük Konferans Salon’da düzenlenen uzun vadede mesleki eğitimi özendirmeyi ve bölgedeki insan kaynağını geliştirmeyi hedefleyen proje tanıtımına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Programda Dr. Burçin Hatipoğlu, TRAMEP Projesi hakkında bilgi verdi. Hatipoğlu, “TRAMEP’İN yiyecek ve içecek mesleki eğitim alanlarında çalışan birçok kişi ve kurumu bir araya getirdiğini söyleyen Hatipoğlu,  projenin sektörün ve işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yiyecek ve içecek mesleki eğitiminin kalitesini arttırarak insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmayı amaçladığını aktardı.

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, sunumunda Coğrafi İşaretler sisteminin kurulabilmesi, yöresel ürünlere değer kazandırılarak sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve Yöresel ve Coğrafi ürünler hakkında bilincin daha da yaygınlaştırılması konularına değindi.

Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Nilhan Aras, coğrafi işaretlerin önemine dikkat çekerken, İstanbul Yiyecek ve İçecek Grubu Araştırmacısı Tangör Tan, her bölgenin farklı ve kendine özgü bir yemek kültürü olduğunu belirtti.  Head Şef Erol Sarıdoğan,  iyi bir aşçı olmanın özelliklerini sıralarken, uygulamalı olarak balık ekmek pişirdi.

Program günün anısına konuşmacılara teşekkür plaketi takdimiyle sona erdi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>