Trakya Belediyeler Birliği Bilim Kurulu İlk Toplantısı Gerçekleştirildi
22-10-2020



Trakya Belediyeler Birliği tarafından, yerel yönetimlerin ve bölgenin gelişimi için başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olmak üzere Trakya'daki Üniversitelerden Profesör, Doçent ve alanında Doktor akademisyenlerin katılımıyla bir Bilim Kurulu oluşturuldu.

Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Bilim Kurulu konusunda yaptığı bilgilendirmede; "Bugün üye belediyelerimizin hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çok önemli bir gün. Bugün belki de yerel yönetimlerimizin hizmet kalitesine bölgedeki en önemli katkılardan birini sağladığımızı düşünüyorum. Bu projemiz sayesinde başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olmak üzere bölgedeki üniversitelerimizle gerçekleştirdiğimiz Bilim Kurulu projemizle birbirinden kıymetli akademisyenlerimiz çok önemli bilimsel çalışmalarını teorilerini ve fikirlerini yerel yönetimlerimizin hizmet kalitesini arttırmaya yönelik olarak hayata geçirecekleri bir uygulama alanı elde etmiş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de Bilim Kurulu'nda yer almaktan dolayı memnuniyetini ifade ederek, "Bizler Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen bu organizasyonda yer almaktan ve belediyelerimize destek veriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kıymetli başkanımız ve müdürümüz bizleri ziyaretinde bölgemizin ve Trakya Belediyeler Birliğinin vizyonundan ve planlamalarından bahsettiler ve biz çok etkilendik. Bölgemizdeki üniversitelerimizde görevli alanlarında uzman akademisyenlerin katılımıyla bilimsel bir kurul oluşturulmasına katkıda bulunduk. Burada çok kıymetli başkanlarımız ve bilim insanlarımızın oluşturduğu bir kurulumuz var. Bende bu kurulun bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bilim Kurulunun bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Toplantıya Bilim Kurulu Üyeleri olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim YILMAZ, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Faruk AÇIKGÖZ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökmen KANTAR, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşen SİNA,  İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet KUBAŞ, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknopark (NKÜTEK) Genel Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Barış KOCABIYIK, Öğretim Görevlisi Dr. Miray ÖZDEN katılım sağladı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>