Trakya Akademi Oda Orkestrasından Muhteşem Konser
28-12-2016



Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2016-2017 Akademik Yılı Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Trakya Akademi Oda Orkestrası tarafından konser verildi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda Bahadır Çokamay’ın Şefliğinde, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu’nun solistliğinde Trakya Akademi Oda Orkestrası’nın sahne aldığı geceye Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler ile Tekirdağlı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

İki bölümden oluşan konserin ilk yarısında dünyaca ünlü Mozart, Lully, Karayev ve Schostakoviç’in eserlerine yer verilirken; ikinci bölümünde solist olarak Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu udu ile Trakya Akademi Oda Orkestrası’na dahil oldu. Gecenin ikinci bölümünde ise Orkestra, Nevit Kodallı’nın “Telli Turna”, Tanburi Cemil Bey’in “Çeçen Kızı”, Dede Efendi’nin “Ey Büt-i Nev Eda” ve Sultan Abdülaziz’in unutulmaz eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Konserin sonunda Kosova Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema ve  Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ass. Dr. Afrim Hoti katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdiminde bulundu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>