Trakya Akademi Oda Orkestrasına Yoğun İlgi
10-12-2015

Üniversitemiz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında Trakya Akademi Oda Orkestrası tarafından konser verildi.

Üniversitemiz Konferans Salonu’nda Bahadır Çokamay’ın Şefliğinde, Trakya Akademi Oda Orkestrası’nın sahne aldığı geceye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal,  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut katılırken; akademisyenler ile Tekirdağlı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Program, solistliğini Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhittin Özdemir’in yaptığı A. Marcello’nun eserleri ile başladı.  Trakya Akademi Oda Orkestrası Mozart, Vivaldi, N. Kodalli, K. Karayev gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin eserlerine repertuarında yer verirken; orkestra konserin finalinde  “Trakya Karşılaması” adlı eseri sanatseverlerle buluşturdu.

İzleyicilerin alkışlarıyla eşlik ettiği konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına Şef Bahadır Çokamay’a çiçek takdiminde bulundu.