Üniversitemiz Malkara Meslek Yüksekokulu ile Malkara Ziraat Odasının ortaklaşa düzenledikleri “Toprağın ve dengeli gübrelemenin günümüzdeki önemi” konulu panel, Malkara’da gerçekleştirildi.
Paneldeki açılış konuşmalarında Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, Tekirdağ İlindeki Ziraat Fakültesinin mensuplarını Malkara’da görmekten mutluluk duyduklarını ve burada verilecek bilgilerin çiftçilerimize çok faydalı olacağını belirti. Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Murat Taşan ise Malkara Meslek Yüksekokulunun en önemli vazifesinin Üniversitemizin çeşitli birimleri ile özellikle de 30 yıllık geçmişi, birikimi olan Ziraat Fakültesi ile Malkara İlçesinin ve yöre halkının temasını sağlamak, çeşitli faaliyetlerde aracılık etmek olup çiftçilerimizin daha yeni, güncel bilgiler almasını sağlamaktır şeklinde konuştu. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’da konuşmalarında, Trakya Bölgesinde tek Ziraat Fakültesiyiz. Türkiye’de 27 Ziraat Fakültesi var. Bizler 50’ye yakın Profesörü, 150 öğretim üyesi olan ve Türkiye’deki Ziraat Fakülteleri arasında ilk 4’te yer alan güçlü bir Ziraat Fakültesiyiz. Ülke tarımında Trakya Bölgesi lider konumundadır. Örnek tarım uygulayan bir bölgeyiz. Fakültemiz öğretim üyeleri güncel konularda çeşitli seminer, panel, konferans ve toplantı düzenleyerek çiftçimizi, üreticimizi bilgilendiriyor ifadelerine yer verdi.
Panelde, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Korkmaz Bellitürk “Toprağın tarımsal açıdan önemi” adlı sunumuyla katılımcılara bilgi verdi. Sunumda, Trakya bölgesi topraklarında bazı toprak özelliklerinin zamana bağlı olarak değişme eğilimi gösterdiği, bu durumun başlıca sebeplerinden birisinin yörede yoğun bir şekilde kullanılan kimyasal gübrelerin olduğu, doğaya dışarıdan yapılan her müdahalenin mutlaka bir yan etkisinin olacağı gerçeği göz ardı edilmeden, bilinçli yani toprak ve yaprak analizlerine dayalı gübre kullanımı nın sağlanması gerektiği bilgilerine yer verildi.
Panelistlerden Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aydın Adiloğlu “Tekirdağ Tarımında Gübreleme Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı sunumuyla katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Sunumda, “Tekirdağ İlinde yanlış ve bilinçsiz gübreleme sonucunda topraklar asitleşmeye başlamış, organik madde miktarları önemli ölçüde azalmış, potasyum eksikliği Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır. İlimizde yanlış gübreleme sonucunda topraklarda kalsiyum ve magnezyum eksikliği de önemli boyutlardadır. Toprakların büyük bir bölümünde çinko eksikliği ve düşük oranda da olsa demir eksikliği belirlenmiştir” ifadeleri yer aldı.
“Toprağın ve dengeli gübrelemenin günümüzdeki önemi” konulu panel sonunda günün anısına Prof.Dr. Aydın Adiloğlu ve Yrd.Doç.Dr. Korkmaz Bellitürk’e plaket takdim edildi.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...