Tekstil Mühendisliği Bölümü CIRAT-2014’e Katıldı
28-11-2014



Bu yıl altıncısı Hammamet /Tunus’da düzenlenen “Tekstilde Uygulamalı Araştırmalar Konulu Uluslararası Konferans”a(CIRAT-6: TheSixth International Conference Of Applied Research On Textile) Üniversitemiz adına Tekstil Mühendisliği Bölümü konuk organizatör üniversite olarak katıldı.

Organizasyonu TunusMonastır Üniversitesi “TextileEngineeringLaboratory” (LGTex) Enstitüsü ve Tunus Tekstil Araştırmacıları Birliği (ATCTex) ile Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından üstlenilen konferansın başkanlığını Monastır Üniversitesi Tekstil Enstitüsü Başkanı Prof. Faouzi Saklı,  eş başkanlık görevini Dr. Slah Msahlı ve Üniversitemizi temsilen Prof. Dr. Ziya Özek yürüttü.

Konferans başkanlarının açılış konuşmalarıyla başlayan konferansın resmi açılış konuşmasını Tunus Teknik Öğretim Direktörü Prof. Ali Gharsallah gerçekleştirdi. Almanya, İngiltere, Türkiye ve Tunus’tan gelen toplam beş davetli konuşmacı geliştirdikleri yenilikçi teknoloji ve innovatif tekstil araştırma çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Göktepe de davetli konuşmacı olarak “Yapay kaslar için özel iplikler” isimli çalışmasını sunmuş ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Konferansa Tunus,  Almanya, İngiltere, Türkiye, Litvanya, İran, Kanada, Fransa, İtalya, Hindistan, Brezilya, Arjantin, Mısır ve Cezayir’den gelen katılımcılar tarafından 79 adet sözlü bildiri 32 adet poster sunumu olmak üzere toplam 109 adet çalışma paylaşıldı.

Ev sahibi Tunus’un ardından en yoğun katılım sağlayan ülke Türkiye olmuştur. Tunus’ta başarıyla sonuçlanan bir konferansta Namık Kemal Üniversitesi’nin organizasyonun önemli bir parçası olması katılımcılar ve organizasyon açısından memnuniyet yarattı. Konferansın kapanış oturumunda, gerçekleşen başarılı işbirliğinin anısına Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Z. Özek tarafından Konferans Başkanı Prof. F.Saklı’ya üniversitemiz adına bir plaket takdim edildi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>