Teknik Bilimler MYO Mezuniyet Töreni
05-07-2011



Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu  Mezuniyet Töreni, coşkulu bir katılımla gerçekleşti.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, öğretim elemanları, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun çeşitli alanlarda eğitim vermekte olduğunu belirterek, “Yüksekokulumuz uluslararası standartlarda mezun vererek, alanlarında yetkin teknik elemanlar yetiştirmektedir. Ülke ekonomimizin küresel rekabette ön sıralarda yer alabilmesi için sanayimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda uzman, konusuna hâkim birimlerin çalışma gücü içerisinde yer alması son derece önemlidir. Bu bağlamda eğitim süreçleri içerisinde sanayi ile içiçe, uygulamalı eğitime ağırlık veren, kalite standartlarını yüksek tutan bir eğitim anlayışı sadece akademin değil, ekonominin de olmazsa olmazı haline gelmiştir. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da bu anlayış çerçevesinde çeşitli sanayi kuruluşlarıyla yapılan işbirliği sonucunda öğrencilerimize uygulamalı eğitimin tüm imkânlarını sunmaktadır” diye konuştu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz ise bilimsel bilgiyle donatılmış, gelişen teknolojiye hâkim genç nüfusun ülke geleceğine yapacağı katkıya dikkati çekti. Doç. Dr. Yılmaz  “Bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak yetişmiş insan gücünün tek kaynağı ve yolu, bilim, teknoloji ve dolayısıyla üniversitelerdir” dedi.   

Mezun öğrenciler adına, Yüksekokul birincisi İklimlendirme Soğutma Teknolojisi Programı öğrencisi Nülifer Köse de bir konuşma yaptı.

Törende Tekstil Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Bindallı Gösterisi” beğeni topladı. Spor müsabakalarında derece alan Yüksekokul Bay ve Bayan Voleybol Takımları ile Futbol Takımına ödüllerinin verilmesinin ardından; mezun olan öğrencilere belgelerinin verilmesiyle tören sona erdi.





>