Tekirdağ’ın Önde Gelen Protokolü ve Akademisyenlerimiz Üniversitemizin İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
23-08-2011



 


Başta üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M. İhsan Soysal ve Prof.Dr. Burhan Arslan’ın özel olarak düzenledikleri iftar yemeğinde, Tekirdağ’ın önde gelen protokolü ve değerli akademisyenlerimiz 22 Ağustos Pazartesi günü Piramit Salonu’nda bir araya geldi.

İftar yemeğine Tekirdağ Ak Parti Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in eşi Zehra Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Adalet Komisyonu Başkanı Akif Köylü, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Baro Başkanı Av. Ahmet Müsellem Görgün, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. M. İhsan Soysal ve Prof.Dr. Burhan Arslan, TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, TREDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Latif Uzun, TREDAŞ İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Fidan, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, İl Dernekler Müdürü Şevki Ülger, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Dinç, Tarım İl Müdürü V. Erdem Karadağ, Bağcılık Araştırma Enstitüsü İl Müdürü Yılmaz Boz, TREDAŞ İl Müessese Müdürü Turan Avcı, İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Ceylan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Ticaret ve Sanayi Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Cengiz Günay, Namık Kemal Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fahrettin Özzade, Tekirdağ Merkez Cami İmamı Yavuz Budanır, Üniversitemizin değerli akademisyenleri ve eşleri katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek konuşmasında, iftar yemeği davetine iştirak eden davetlilerine en içten saygı ve sevgilerini sunduktan sonra, “Üniversitemiz kurulduğundan bu yana yeni üniversiteler arasında her zaman en fazla bütçe alan ilk 3 üniversite arasında yer almıştır. Örneğin 2011 yılı yatırım bütçemiz 21 milyon TL idi. Sayın Vekilimiz Ziyaeddin Akbulut’un bizzat girişimleriyle 5 milyon TL bir ek bütçenin daha sağlanmasıyla halen inşaatı devam eden Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Konferans Salonu ve Rektörlük Binası, eğitim ve araştırma laboratuvarlarının alet ve ekipman ihtiyaçları, Araştırma hastanesi ek binaların tadilat işlemleri, kampus ve Değirmenaltı yerleşkelerindeki binaların doğalgaz dönüşüm işlemleri, Kampüs 1. Etap kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik vb. altyapı çalışmaları, fiber optik ve IP santral tesisi, Araştırma Hastanesi proje ihalesi, deney hayvanları laboratuvarı havalandırma sistemi gibi projelerin tamamlanması hedeflenmektedir. Önümüzdeki yılda başta hastanemizin inşaatı olmak üzere, Fen-Edebiyat Fakültesi Binası, Merkezi Kantin ve Kafeterya Binası, Merkezi Derslik E, F, G ve H Binalarının ihalesi, açık alan spor tesisleri başta olmak üzere birçok yeni proje hazırlanmış olup, 2012 yılında bunların inşaatına başlanacaktır.

Hedefimiz bir taraftan mevcut fakültelerimizin ve diğer birimlerimizin eksikliklerini en kısa zamanda gidermek, diğer taraftan da hazırlıklarına şimdiden başladığımız yeni fakülteleri ve birimleri oluşturarak üniversitemizi Dünya ve Türkiye üniversiteleri arasında seçkin bir yere getirmektir.

Bu kısa açıklamalardan ve üzerinde durulan temel göstergelerden de anlaşılacağı üzere; Üniversitemiz, son kurulan üniversiteler arasında hızlı gelişimi ile ön sıralarda yer almaktadır. Bu bağlamda, her aşamadaki katkıları için, başta Hükümetimize, Sayın Valimize, Sayın Vekillerimize, Sayın Belediye Başkanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

Üniversitemizin bu hızlı gelişiminde büyük katkıları olan siz değerli öğretim elemanlarımızın işlerinize daha fazla odaklanmanız, daha fazla çaba sarf etmeniz halinde, inanıyorum ki çok kısa zamanda hep beraber daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

 

 





>