Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK Başkanlığında ‘Atık Enerjilerin Seracılıkta Kullanılması’ ile İlgili 6. Toplantı Yapıldı
26-06-2024



Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK başkanlığında gerçekleşen Sanayi Atığı Isının Seracılıkta Kullanılması ile ilgili toplantıların altıncısı Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

25.06.2024 tarihinde yapılan toplantıya Vali SOYTÜRK’ün yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Nazmi GÜNLÜ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Tarım ve Orman İ Müdürü Oktay ÖCAL, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp SÖZDİNLER, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMAN, Tekirdağ NKÜ Teknik Bilimler MYO Bitki ve Hayvansal Üretim Bölümü Seracılık Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif TÜRKBOYLARI, Tekirdağ NKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve NKÜTEK Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış KOCABIYIK, Tekirdağ NKÜ Teknik Bilimler MYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Elemanı ve ÜSİ Patent ve Lisans Destek Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT ve çok sayıda sanayici katıldı.

Toplantıda Vali SOYTÜRK ile ilimizde yoğun enerji kullanan sanayi işletmelerinin atık enerjilerinin seracılıkta ve diğer alanlarda değerlendirilmesi hakkında istişarelerde bulunuldu. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL ise ilin güncel durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri ise bölgemizde bulunan sanayinin mevcut kaynaklarının daha verimli kullanılması, atık enerjinin değerlendirilmesi alanları hakkında bilgi aktardı. Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay ÖCAL ise kırsal kalkınma destekleri konusunda bilgi verdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7

Haberler & Duyurular
Arşiv



>