Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Rekor Doluluk Oranı
07-10-2020



Uzun ve yorucu bir sınav maratonu olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda adayların üniversitemiz lisans ve önlisans programlarını tercih etmesiyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi %96.75’lik doluluk oranına ulaştı.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerin yine tercih merkezi oldu.

2020 YKS tercih sonuçlarına göre Üniversitemiz 6 bin 181 yeni öğrenci tarafından tercih edildi. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 27 bin 092 öğrencisi bulunan NKÜ' nün 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısı 29 bin civarında olacak.

YKS sonuçlarına göre NKÜ' de bir programa kayıt yapma hakkını kazanan adayların sayısı belli oldu. Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 2 bin 575, ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise 3 bin 606 iken doktora programları mevcut öğrenci sayısı 256’ ya, Yüksek Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise 2 bin 820’ ye yükseldi. Birinci öğretime yerleşen 5 bin 640 öğrenci ve ikinci öğretim okumak isteyen 541 öğrenci Üniversitemizde eğitim görmeye başladı.

Fakülteler bazında Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi,Hukuk Fakültesi ve Veteriner Fakültesi yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, bu fakülteleri yüzde 95'le Fen-Edebiyat Fakültesi, yüzde 93'le Çorlu Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve yüzde 95'le Ziraat Fakültesi takip etti.

Meslek Yüksekokullarımızdan Çerkezköy MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Yüksekokul bazında ise Sağlık Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, “2020 YKS sonuçlarına göre Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ulusal ve uluslararası tanınırlığının olduğu ve pandemi döneminde dahi en çok tercih edilen Üniversite olduğunu göstermektedir. %96,75 doluluk oranına sahip olan Üniversitemiz öğrencilerine eğitim ve öğretimde çağın gereklerine uygun modern laboratuvarları, sosyal yaşam imkanları sunarak ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesine dahil olan öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>