Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İle Optima Kimyevi Maddeler Sanayi Ticaret A.Ş. Arasında Çerçeve Protokolü İmzalandı
18-06-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Optima Kimyevi Maddeler Sanayi Ticaret A.Ş. arasında rektörlük makamında iş birliği çerçeve protokolü imzalandı.

Protokole Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imza atarken, işletme adına Genel Müdür Yardımcısı Abdullatif LATİFOĞLU imzaladı. Protokol imza töreninde Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR yer aldı.

İmzalanan protokol, karşılıklı iş birliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik olarak Ar-Ge kapsamına giren konularda bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik çalışmalar; bu çalışmalar sırasında tarafların laboratuvar imkânlarının karşılıklı olarak kullanılması; Fakülte lisans, yüksek lisans, doktora programlarındaki öğrencilerinin, tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak iş birliği süresince işletmede görevlendirilmesi; Fakülte ve işletme arasında karşılıklı seminer, konferans ve tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmalar ile ilgili yapılacak ve yapılabilecek iş birliğinin genel çerçevesini belirliyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, protokolün her iki kuruma ve öğrencilerimiz ile araştırmacılara hayırlı olmasını dileyerek “Ülkemizin gelişmesi için Ar-Ge çalışmaları çok önemlidir. Biz de bunu sürdürülebilir kılmak için tüm gayretimizle Üniversite – Sanayi işbirliklerimizi artırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>