Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve TT Endüstriyel Ambalaj Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş Arasında İş Birliği Çerçeve Protokolü İmzalandı
05-10-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve TT Endüstriyel Ambalaj Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında Üniversite – Sanayi iş birliği çerçeve protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin sektör tümleşik eğitimleri ve öğretim üyelerinin Ar-Ge hedefli bilimsel çalışmaları için iki kurum arasında Üniversite – Sanayi işbirliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik olarak imzalanan protokole Üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, firma adına ise Genel Müdür Ercan TUNÇAY imza attı. İmza töreninde ayrıca Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER de yer aldı.

Protokole göre Üniversitemiz ve firma arasında bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmaları, birlikte gerçekleştirilebilecek projelere dayalı makale ve bildiri çalışmaları, Üniversitemize ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmaları ve iki kurum arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Protokol sayesinde ayrıca, Üniversitemiz öğretim üyelerinin firmada yapacakları danışmanlık çalışmaları, lisansüstü öğrencilerinin tezlerini firmayla işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar ile lisans öğrencilerinin stajlarını ve bitirme projelerini firmayla işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar gerçekleştirilebilecek ve iki kurum arasında karşılıklı seminer, konferans ve tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmalar düzenlenebilecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, imzalanan İş Birliği Çerçeve Protokolü ile ilgili hayırlı olması temennisinde bulunarak “Bu iş birliğini öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>