Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Kayıtlar Başladı
23-08-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tercih eden ve yerleşen öğrenciler için şahsen ve elektronik ortamda kayıtlar 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü itibariyle başladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini kazanan öğrencilerin sembolik olarak bireysel kayıtlarını gerçekleştirdi. Programda, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI ve idari personel de hazır bulundu.

Rektörlük binasında gerçekleşen programda öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “2022 – 2023 akademik yılı inşallah hepimiz için iyi ve verimli bir eğitim – öğretim yılı olur. Tüm öğrencilerimizi temsilen size ‘Hoş Geldiniz’ diyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi artık sizin evinizdir. Birlikte verimli ve hayırlı bir Üniversite hayatı geçireceğiz inşallah. Öğrencilerimiz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin farkını hissedecekler. Hepimize bu akademik yıl hayırlı, uğurlu olsun. Hakikaten iyi bir üniversiteye geldiniz. Trakya’nın lokomotifi olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin isminin çok daha fazla duyulacağını göreceksiniz. Sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da gelişiyoruz. Akreditasyon çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz nitelik konusunda kalitemizi daha da artırmak için harıl harıl çalışıyorlar. Bilimsel olarak da nitelik olarak da bunu fark edeceksiniz” dedi.

Rektör ŞAHİN konuşmasının devamında “Şehirle iç içe, bütünleşen bir üniversiteyiz. Sosyal alanlar açısından, öğrenci kulüpleri açısından tüm olanaklarımız sizler için mevcuttur. Şuanda 108 öğrenci topluluğumuz var. Yeni gelen öğrencilerimiz ayrıca çok şanslı. Hemen yanı başımızdaki 270 dönüm orman arazimizi biz üniversitemize kazandırdık. Piknik ve mesire alanı olarak düzenledik. Personelimize ve öğrencilerimize ücretsizdir. Sosyal alan olarak sizlerin hizmetine sunulmuştur, yararlanabilirsiniz. Tüm öğrencilerimizin her daim yanındayız. Rektör ve Rektör Yardımcıları olarak hem bizim hem de Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Şenol AKYAZI’nın kapısı her zaman sizlere açıktır. Allah hem sizlerin, hem de tüm öğrencilerimizin başarılarını daim etsin” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi internet sitesinden erişilebilen 2022 YKS Kayıt Kılavuzu’nda belirtilen yönergelere göre öğrenciler isterlerse elektronik olarak veya şahsen kayıt yaptırabiliyorlar.

28 bini aşan öğrenci sayısı ile şehrin ve bölgenin eğitim lokomotifi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bu yıl lisansla yerleşen öğrenci sayısı 2627 olurken, önlisansla yerleşen öğrenci sayısı ise 4070 oldu. Toplamda 6697 öğrencinin yerleştiği NKÜ’de doluluk oranı %100’e yakındır.

22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında elektronik kayıtların gerçekleşeceği Üniversitemizde yüz yüze yapılan kayıtlar da 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında olacak. İlk gün 2792 elektronik kayıt gerçekleşirken, 226 yüz yüze kayıt ile toplamda 3018 öğrenci Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir parçası oldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20




>