Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo Üniversitesi Arasında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı
12-08-2021



Bulgaristan’ın ‘St. Cyril And St. Methodius University Of Veliko Tarnovo’ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristo BONDZHOLOV, beraberindeki heyet ile üniversitemize ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Veliko Tarnovo Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması da imzalandı. İmzalanan anlaşma ile ortak araştırma, konferans, sempozyum gibi bilimsel faaliyetler ve bunlarla ilgili araştırmacı değişimi; karşılıklı yarar sağlayan akademik programların ve kursların geliştirilmesi; bu alanlarda her iki tarafı da ilgilendiren bilgi ve materyal alışverişi; lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi gibi hususlar kabul edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleşen imza töreninde anlaşmaya Üniversitemizi temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER imza atarken, Veliko Tarnovo Üniversitesi adına ise konuk Rektör Prof. Dr. Hristo BONDZHOLOV imza attı. İmza törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ile Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ de iştirak etti.

İmza töreninin ardından Bulgaristan’dan gelen konuk Rektör ve heyetine üniversitemizin çeşitli birim ve fakülteleri gezdirilerek bilgilendirmeler yapıldı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>