Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkiler Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı öğretim üyeleri tüm Türkiye için yerli ve milli imkânlarla ekmeklik buğday tohumu geliştirdi.
Prof. Dr. Kayıhan Z. KORKUT, Prof. Dr. İsmet BAŞER, Prof. Dr. Oğuz BİLGİN ve Doç. Dr. Alpay BALKAN tarafından geliştirilerek 2018'de tescil edilen ve Önder Tohumculuk AŞ. tarafından 5 yıl süre ile üretim ve satış hakları alınan ekmeklik buğday çeşidinin satışına başlandı.
Kışlık, orta - erkenci kışa ve soğuğa dayanıklı kuraklığa toleransı olan tohum, harman olma yeteneği ve stabilitesi yüksek olmasının yanında geniş adaptasyon yeteneğine de sahip. En iyi yanı ise geliştirilen tohum, Trakya bölgesi ile birlikte başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin diğer buğday üretim bölgeleri için oldukça uygun özellikler gösteriyor.
Konu basında da yer aldı:
https://www.sabah.com.tr/marmara/2020/03/18/milli-bugday-tohumu-asiya-resmen-satista
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Güvenlik Personeli Kader DİNDAR'ın babası Mustafa GÜÇLÜ vefat etmiştir. Cenazesi, 10.07.2025 Perşembe günü öğle namazına müteaki...
Plovdiv Tarım Üniversitesi'nin 80. Yıl Dönümü münasebetiyle Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rumen RADEV'in himayelerinde&nb...
...
Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafız AL...
Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Aslı ARMAN'ın annesi Kamuran ARMAN vefat etmiştir. Cenazesi, 3 Temmuz 2025 Perşembe günü öğ...