Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kök Hücre Nakli Merkezi Bölgesine Öncülük Ediyor
04-12-2020



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi, yapılan başarılı kök hücre nakilleri ile bölgedeki ihtiyaca karşılık vererek öncülük etmeye devam ediyor.  

Üniversitemiz Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi, 2020 yılının başında hizmet vermeye başlayan çok genç bir birim olmasına rağmen 10 kişiye uyguladığı kök hücre nakliyle kişileri sağlığına kavuşturdu. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversite Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi sorumlu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seval AKPINAR, nakil merkezi olmadığı için Trakya Bölgesinden yılda 100’e yakın hastanın kök hücre nakli için İstanbul’a gittiğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Seval AKPINAR “Nakil merkezinin faaliyete geçmesinden sonra Trakya'daki hastalara şifa olduğunu ifade ederek, "Burada hematoloji kliniği olarak uzun zamandır hizmet vermekteyiz. Daha önce nakil ünitemiz yoktu. Nakil ihtiyacı olduğu zaman hastalarımızı İstanbul’a göndermek zorunda kalıyorduk. Bu nakil süreci kısa bir süreç olmasına rağmen özellikle hasta taburculuk sonrasında hafta da 2 gün bazen de daha fazla nakil merkezine gidip gelmek zorunda kalıyordu. Trakya Bölgesinde bu imkan yoktu; ama artık Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde biz bunu yaparak hastalarımıza yardımcı olacağız." dedi.

Salgın sürecinde de kök hücre nakli işlemlerini sürdürdüklerini dile getiren Seval AKPINAR, "İlk naklimizi burada otolog kök hücre olarak hastanın kendisinden yaptık. Bugüne kadar 10 kişiye kök hücre nakli yapıldı. Hastalarımızı taburcu ettik. Poliklinik kök hücre nakil ünitesi olarak sadece Trakya Bölgesinde yalnızca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Kök Hücre Nakli Merkezi olarak biz hizmet veriyoruz. Trakya'daki hastaların artık İstanbul'a gidip gelmesine gerek kalmadı." diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, kök hücre naklinin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti.  

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>