Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Topluluğu ile Beslenme ve Diyetetik Topluluğu Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Merkez Yemekhanesini ziyaret etti.
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Beslenme Hizmetleri Şube Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Mebrure GEÇGEL, yemekhanenin işleyişi hakkında genel bilgiler vererek “ Yemekhanede 20’si kadın 5’i erkek toplamda 25 personel çalışıyor. Yemekhanede çalışan personelimiz Halk Eğitim Merkezinden Hijyen Belgesi ve sertifikası alıp, Gıda Mühendisi hocalardan düzenli olarak hizmet içi eğitim alarak kendilerini geliştiriyorlar. Hammadde tedariki teknik şartname doğrultusunda, Kamu İhale Kanununa göre Kasım-Aralık aylarında yıllık ihale yönetimi ile sağlamaktadır. Yemeklerin kalori hesapları diyetisyen eşliğinde ortalama 1000-1200 olmakla birlikte menüdeki yemek çeşitliliğine göre değişmektedir. Yemeklerde kullanılan yağlar günlük olmakla beraber atık yağları, bitkisel Attık Yağ Sözleşmesi kapsamında firmaya teslim ediliyor. Yemekhanede günlük 600’ü akademisyen olmak üzere ortalama 4000 kişiye hizmet veriliyor” dedi.
Şube Müdürü Mebrure GEÇGEL ‘in topluluk öğrencilerinin sorularını yanıtlamasının ardından ziyaret son buldu.
Tıklayınız. ...
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devle...
Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet K...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...