Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Topluluğu ile Beslenme ve Diyetetik Topluluğu Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Merkez Yemekhanesini ziyaret etti.
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Beslenme Hizmetleri Şube Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Mebrure GEÇGEL, yemekhanenin işleyişi hakkında genel bilgiler vererek “ Yemekhanede 20’si kadın 5’i erkek toplamda 25 personel çalışıyor. Yemekhanede çalışan personelimiz Halk Eğitim Merkezinden Hijyen Belgesi ve sertifikası alıp, Gıda Mühendisi hocalardan düzenli olarak hizmet içi eğitim alarak kendilerini geliştiriyorlar. Hammadde tedariki teknik şartname doğrultusunda, Kamu İhale Kanununa göre Kasım-Aralık aylarında yıllık ihale yönetimi ile sağlamaktadır. Yemeklerin kalori hesapları diyetisyen eşliğinde ortalama 1000-1200 olmakla birlikte menüdeki yemek çeşitliliğine göre değişmektedir. Yemeklerde kullanılan yağlar günlük olmakla beraber atık yağları, bitkisel Attık Yağ Sözleşmesi kapsamında firmaya teslim ediliyor. Yemekhanede günlük 600’ü akademisyen olmak üzere ortalama 4000 kişiye hizmet veriliyor” dedi.
Şube Müdürü Mebrure GEÇGEL ‘in topluluk öğrencilerinin sorularını yanıtlamasının ardından ziyaret son buldu.
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görev yapmakta olan Sağlık Teknikeri Çisem İŞBAŞARAN CAN’ın kuzeni Salih PAÇALI vefat ...
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park Bahçeler Biriminde Bahçıvan olarak görev yapmakta olan Ozan DURGUT'un babası Kemal DUR...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür SAĞLAM'in kayınpederi Ali DİNÇEL vefat etmistir. Cenazesi 04.06.2025 Çar...
Tıklayınız. ...
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet M...