Tekirdağ NKÜ’de ‘Hukuk Meslekleri Zirvesi’
22-05-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrenci topluluklarından Hukuk Meclisi Topluluğu’nun organizasyonuyla “Hukuk Meslekleri Zirvesi” düzenlendi.

Moderatörlüğünü Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selman KARAKUL’un yaptığı etkinlikte Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner GÜL, Tekirdağ Adalet Komisyonu Başkanı Naci ERGİN, Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal BİNGÜL ve Vergi Mahkemesi Başkanı Halil GÜNDÜZ konuşmacı olarak yer aldı.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürel PEKKAN, basın mensupları, akademik ve idari personel ile Hukuk Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin öğrencileri katıldı.

Hukuk Meclisi Topluluğu Başkanı Tuğrul Çağrı YAVUZ’un topluluğu tanıtımının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği açış konuşmasında, başta Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK olmak üzere tüm konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür etti ve etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Ardından Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selman KARAKUL’un moderatörlüğündeki panel kısmına geçildi. Panelde konuşmacılar kendi mesleki deneyimlerinden örneklerle gerçekleştirdikleri sunumlarında paneli dinleyen öğrencilere kamu hizmetinde yer alan ve hukukla alakalı mesleklerinin gereklilikleri ile artı ve eksi yönlerinden bahsederek, meslek olarak seçmek isteyen öğrenciler için de “Neden seçmeli? Neden seçmemeli?” gibi sorulara dair görüşlerini paylaştılar. Program soru-cevap kısmının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16




>