Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti
16-04-2024



Makedonyalı heykel sanatçısı Prof. Dr. Valentina STEVANOVSKA ile resim sanatçısı Prof. Dr. Fehim HUSKOVİC’in eserlerinin yer aldığı ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde açıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in himayelerinde ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla 15 Nisan 2024 tarihinde, saat 14:00’te, Rektörlük TNKÜ Sergi Salonunda gerçekleşen sergiye Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN, Makedonyalı heykel sanatçısı Prof. Dr. Valentina STEVANOVSKA ile eşi, resim sanatçısı Prof. Dr. Fehim HUSKOVİC ile eşi, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, akademik ve idari personel, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN açış konuşmasında “Bu sergi zengin bir kültürel mirası bizlere sunuyor. Balkan coğrafyası, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bu da sanata olan yansımalarını görmemizi sağlamıştır. Sergide yer alan resimler ve heykeller, bu zenginlikleri yansıtmakta ve bize farklı bir perspektif sunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Balkanlara ayrı bir önem vermektedir. Üniversitemizde yaklaşık 2.300 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 400’ü Balkan ülkelerinden Üniversitemize gelmektedir. Bir Balkan Üniversitesi, Bir Rumeli Üniversitesi aynı zamanda da Balkan Üniversiteler Birliğine üye bir Üniversite olarak bu kontenjan her geçen gün artmaktadır. Balkanlar ve Rumeli, soydaşlarımızın en yoğun yaşadığı bölgelerden biridir. Bu nedenle ilişkilerin daha da güçlendirilmesine devam edeceğiz. Bu vesileyle emeği geçen tüm sanatçılara teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurdele kesim töreninin ardından sergide eserleri yer alan heykel sanatçısı Prof. Dr. Valentina STEVANOVSKA ile resim sanatçısı Prof. Dr. Fehim HUSKOVİC’e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından Teşekkür Belgeleri takdim edildi ve ardından sergi gezildi.

‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Rektörlük TNKÜ Sergi Salonunda 19 Nisan 2024 Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19

Haberler & Duyurular
Arşiv



>