Tekirdağ NKÜ’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Dolayısıyla Anma Programı Düzenlendi
16-07-2024



Üniversitemizde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hazırlamış olduğu “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları” başlıklı sinevizyon gösterisinin ardından Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet ÇADIR tarafından Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Programa Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Tekirdağ Milletvekili Mestan ÖZCAN, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet UĞURLU, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal ŞENOL, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal BİNGÜL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Vali Yardımcısı Günay ÖZTÜRK, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa GÜLER, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet ÇETİN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan NALLAR, Tekirdağ Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Davut KULALAR, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter V. Murat YAZICI, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Av. Ali GÜMÜŞ, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Fethi ŞİRİN, Kurumların İl Müdürleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademik ve idari personel ve basın mensupları katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. Bu millet, demokrasinin kıymetini 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminde, kahraman Türk halkı, onurlu bir direniş sergileyerek darbecilere karşı koymuş ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğinde demokrasinin zaferini kazanmıştır. Bugün artık ‘Türkiye Yüzyılı’ olan geleceğimize 2016 yılında hain bir darbe girişimiyle kastedenlere canları pahasına izin vermeyen Kahramanlarımızı ve Milletimizin Zaferini andığımız ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar; Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize acil şifalar dilerim. 15 Temmuz'u Unutmadık, Unutturmayacağız!” dedi.

Sonrasında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, verdiği “15 Temmuz: Milletin Zaferi, Anlam ve Mahiyeti” başlıklı konferansta, “Bugün Milletimizin ve Devletimizin varlığına, istiklâl ve istikbaline kasteden en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz Hain Darbe ve Devletimizi İşgal Girişiminin 8. yılı. Cesur yürekleriyle destan yazan Şehit ve Gazilerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak, bu şuuru, bu inancı fert ve millet olarak yaşamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vatan borcudur. 15 Temmuz, devletimizin bekasını hedef alan, toplumumuzun değerlerini hiçe sayan, müstevli emeller uğruna memleketini ateşe vermekten çekinmeyen bir zihniyetin ürünüdür. Vatanımıza, bayrağımıza ve mukaddesatımıza göz diken iç ve dış düşmanların, ihanet şebekelerinin bütün hile ve tuzaklarını boşa çıkardığı için Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz hep daim olsun. Cenabı Hakk, tarih boyunca mazlumların umudu olmuş bu milleti her türlü beladan korusun. Millet uğruna ve Milletin hakkını korumak için canlarını siper ederek hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerime Cenabı Hakk’tan Rahmet ve Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Cenabı Hakk, bir daha milletimize bu tür kötülükleri göstermesin” şeklinde konuştu.

Rektörlük TNKÜ Sergi Salonunda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu fotoğraf ve resim sergisi gezildi.

Ardından Üniversitemiz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anıtı” önünde günün anısına fotoğrafı çekimi ile Üniversitemizdeki anma programı gerçekleşti.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22




>