Tekirdağ NKÜ Sıfır Atık Yönetim Sistemi Alanında ‘İyi Uygulama Üniversiteleri’ Arasında Gösterildi
14-11-2023



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) yürütücülüğündeki “Üniversite Kampüslerinde Sıfır Atık Uygulamalarının ve Depozito Yönetim Sistemlerinin Kurulması ve Türkiye Genelinde Standart Uygulamaların Geliştirilmesi Projesi” gelişme ve Üniversiteleri bilgilendirme toplantısında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sıfır Atık Yönetim Sistemi alanında ‘İyi Uygulama Üniversiteleri’ arasında gösterildi.

Türkiye genelinde 173 üniversitenin davetli olduğu çalıştay, 13.11.2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. TÜÇA Başkanı Mahmut KAÇAR’ın bir açış konuşması gerçekleştirdiği toplantıda Sıfır Atık Eğitim ve Farkındalık Şube Müdürü Hülya ÇAKIR, Sıfır Atık Uygulamaları Dairesi Başkanı Zeynep SAYAROĞLU ve Doç. Dr. Ece Ümmü DEVECİ de birer konuşmada bulundu.

Üniversitemizi temsilen çalıştayda, Çevre Yönetimi Komisyonu üyesi Arş. Gör. Dr. Can Burak ÖZKAL, Üniversitemizde Sıfır Atık Yönetimi süreçleri ile Çevre Yönetim Sistemi süreçlerinin uyumlaştırılması çalışmalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Çevre Yönetim Komisyonu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Sıfır Atık Yönetim Sistemi alanında ‘İyi Uygulama Üniversiteleri’ arasında gösterilmesi ve sağlanan bu başarı ile ilgili olarak “Üniversitemizde Sıfır Atık Yönetim Sistemi, Atık Yönetimi ve Çevre Yönetimi çalışmaları kapsamında Üniversitemiz Çevre Yönetimi Komisyonu üyelerine ve bu süreçlerde katkı sağlayan tüm idarecilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>