Tekirdağ NKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tekrar Akreditasyon Belgesi Aldı
22-04-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (HEAK) tarafından 2024-2027 tarihleri arasında geçerli olmak üzere üç yıl süre ile tekrar akredite edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini bulunduğu düzeyden daha üst düzeye yükseltme amacıyla akreditasyon çalışmalarını önemsediklerini ve her zaman desteklediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN yaptığı açıklamada, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi özverili çalışmasıyla saygın üniversiteler arasındaki yerini almıştır. Bilindiği üzere Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştı. Bununla birlikte Üniversitemizin birçok bölümü de akredite olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bunların ilklerinden biri de bugün artık Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak eğitim veren okulumuzun Hemşirelik Bölümüdür” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN açıklamasının devamında, hemşirelik eğitimine verdikleri katkılardan ve özverili çalışmalarından dolayı HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dilek ÖZMEN’e, Yönetim Kurulu Üyelerine ve değerlendirme takımına teşekkür ederek, başarılı akreditasyon çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrencilerini tebrik etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ da yaptığı açıklamada, “Sağlık Yüksekokulu olarak 2018 yılından itibaren başladığımız Hemşirelik Bölümü akreditasyon yolculuğu, 2022-2024 yılları için bölümün akreditasyonu ile sonuçlanarak bizleri onurlandırmıştı. Şimdi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak bir kez daha 2024-2027 tarihleri arasında geçerli olmak üzere üç yıl süre ile Hemşirelik Bölümümüz yeniden akredite edildi. Bir eğitim programı için akreditasyonun önemi çok büyük. Bu süreçlerde desteğini her zaman hissettiğimiz başta Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN olmak üzere Rektör Yardımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Akreditasyon yolculuğunda emeği geçen Fakültemiz ve Hemşirelik Bölümümüzün tüm akademik ve idari personeline, paydaşlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>