Tekirdağ Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri Sertifikalarını Aldı
07-03-2012



 Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde oluşturulan "Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri" eğitimine katılanlar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Üniversitemiz bünyesinde kurulan Acil Kurtarma ve Yardım Ekibi’nin de sertifika aldığı tören, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü'nün 2 yıl önce kurulduğunu söyledi.

Tekirdağ AFAD Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma teknisyeni kadrosunda çalışan personelin çeşitli kurslarda eğitim gördüğünü belirten Kemelek, "Gerek selde, gerekse trafik kazaları veya deprem gibi felaketlerin hepsine karşı bilgili olmaları bakımından kursiyerlerimizin eğitim görmelerini sağladık" dedi.

Kemelek, afet anında bilinçli insanlarla çalışmanın fayda sağladığını, işi bilmeyenlerin ise ayak bağı olduğunu ifade ederek, "3 yıl önce yaşadığımız sel felaketinde balık adamların çok büyük faydasını gördük. Çünkü suyla gelen felakette sudan anlayanların çalışmaları fayda sağladı" diye konuştu.

Tekirdağ AFAD Müdürü Recep Erol ise müdürlük koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan 10 ayrı ekipte, toplam 100 kişilik acil kurtarma ve yardım ekipleri oluşturduklarını ifade etti.

Erol, "Ekiplerimiz, müdürlüğümüz eğitim salonlarında teorik olarak eğitim gördü ve Çorlu'daki eğitim ve tatbikat alanında da pratik eğitim görmek suretiyle 40 saatlik bir eğitime tabi tutuldu" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene,  Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile çok sayıda daire amiri katıldı.





>