Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında İşbirliği Protokolü Değerlendirme Toplantısı
23-07-2020



Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında İşbirliği Protokolü Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet NARİNOĞLU, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay ÖCAL, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel DİNÇ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler katıldı.

Programda Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay ÖCAL, “İlimizde Üniversite bulunması ve özellikle Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi’nin olması en büyük avantajlarımızdandır. Veri paylaşımı, bilgi paylaşımı, eğitim desteği, staj gibi konularda karşılıklı iş birliği yapılmasının bölgemize katkısı büyüktür.” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER, alt yapıları bütünleştirerek ortak laboratuvarlardaki araç ve gereçleri tespitinin ardından ortak kullanım ortamı sağlamak için bilgilerin transfer edilmesinin önemine dikkat çekti. Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Bülent EKER, “Veteriner Fakültemizin gerçekten imrenilecek bir hayvan hastanesi oluşmaya başladı. Önümüzdeki süreçte hizmet vermeye başlamasıyla Bölgemizdeki hayvancılığa ciddi anlamda büyük katkısı olacak. Pandemi bizlere sağlık ve tarım sektörünün önemini bir kez daha gösterdi. Dolayısıyla bizlerin tarım alanına daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Bu tür toplantıların önemini bir kez daha vurguluyor, verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet NARİNOĞLU da konuşmasında bölgenin kalkınması için iki kurumunun bir araya gelerek imzaladıkları protokolün hayırlara vesile olmasını dileyerek “Bilimin ışığına ihtiyacımız var. Temel amacımız bilginin devreye girerek önümüzü aydınlatması. Güçlü bir Ziraat Fakültemiz var. ” dedi.

Toplantıda katılımcıların İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokole yönelik karşılıklı iş birliği yapılacak konularla ilgili görüş alış-verişinde bulunarak izlenecek yol haritası belirlendi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>