TRT Avaz Değişim Programı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Konuğu Oldu
07-02-2014



TRT Avaz Televizyonunda yayınlanan Değişim Programı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret ederek, söyleşi gerçekleştirdi.  Programın Üniversitemizi konu alan bölümün 2 Mart 2014 Pazar günü saat 17.10’da Trt Avaz’da yayınlanacağı belirtildi.

“Çalışmalarımız büyük bir ilgiyle takip ediliyor”

TRT AVAZ Televizyonu'nca hazırlanan "Değişim programında sunucu Gamze Tokan’ın sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizi tanıtarak, “Üniversitemiz 2006 yılında kuruldu. 2 Fakülteyle kurulmuş olan Üniversitemiz bu gün 8 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokul, 3 Yüksekokul ve 3 Enstitü ile eğitim öğretimine devam ediyor. Yeni kurulmuş olan Veteriner Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacak. Ciddi bir yapılanma var. Yapılan çalışmalar, büyük bir ilgiyle takip ediliyor. ” dedi.

"Amacımız  iyi bir eğitim alarak iş hayatına hazırlanırken aynı zamanda sosyal yönlerini de geliştirmek"

Mehmet Turan’ın yönettiği ve 180 ülkede yayınlanan kentlerin değişim ve gelişiminin anlatıldığı programda “Öğrencilerimiz farklı alanlarda eğitim görüyorlar. Sosyal ve kültürel yönleri de gelişiyor. Amacımız  iyi bir eğitim alarak iş hayatına hazırlanırken aynı zamanda sosyal yönlerini de geliştirerek bilinçli bireyler yetiştirmek. Üniversitemizde kurulmuş ve faaliyet gösteren 50 civarında öğrenci topluluğumuz bulunuyor. Öğrenci topluluklarımız düzenledikleri ücretsiz kurslar ile öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişmesine yardımcı olurken; aynı zamanda öğrencilerin vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirmelerine de olanak sağlamış oluyor.” sözlerine yer veren Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitemizin olanaklarından bahsetti.

“İş yaşamına hazır mezunlar yetiştiriyoruz”

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin yeni kurulduğuna dikkat çekerek, “Yeni kurulmamıza rağmen gerek açmış olduğumuz laboratuarlar ve derslikler gerekse dinamik akademik kadromuz ile ciddi anlamda yol kat ettik. Üniversitemizin göstermiş olduğu bu ilerlemede hiç kuşkusuz bölgenin avantajı çok fazla. 1400 civarında sanayi tesisi bulunuyor. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu önlisans programlarını okuyor. Üniversite olarak büyük sanayi kuruluşlarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri ile öğrencilerimiz sanayi kuruluşlarında staj yapma imkanı buluyorlar. Dolayısıyla iş yaşamına hazır mezunlar yetiştiriyoruz.” dedi.

“Arkadaşlarımızı Üniversitemize bekliyoruz”

 “Önümüzdeki yıllarda bu gelişme devam ettiği sürece nitelik ve nicelik bakımından köklü saygın üniversitelerle birlikte üniversitemizin adının anılması hedeflerimiz arasında bulunuyor.” diyen  Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, kaliteli bir eğitim için Üniversitemizin ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Osman Şimşek, “Ayrıca Üniversitemizde 380 civarında uluslar arası öğrencimiz bulunuyor. Bu sayının önümüzdeki yıllarda artması için çalışmalar yürütüyoruz. Tekirdağ sorunu olmayan huzurlu bir şehir. Üniversitemizin eğitim alanındaki kalitesi de gözler önünde. Arkadaşlarımızı Üniversitemize bekliyoruz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.   

Trt Avaz ekibi daha sonra Üniversitemizdeki uluslar arası öğrenciler ile de görüştü.  Görüşmelerde öğrenciler Üniversitemizdeki eğitim, barınma ve beslenme olanaklarından bahsederek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.  Tekirdağ’ın güvenli, huzurlu ve sakin bir şehir olduğunu dile getiren öğrenciler, diğer uluslardan öğrencilerin de tercih etmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>