TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Başladı!
16-02-2022

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen ve bu sene 5’incisi Samsun merkezli olarak Karadeniz bölgesinde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan kurum ve kuruluşlarının aralarında bulunduğu 87 kurum ile birlikte düzenlenmektedir.

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi’ne olan ilgisinin artırılması hedeflenmiştir. Bu faaliyetler ile birlikte bu sene 39 farklı teknoloji yarışmasıyla da ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır. İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 15 Milyon TL’den fazla malzeme desteği ve finale kalan takımlara ulaşım-konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 6 Milyon TL’den fazla para ödülü verilecektir.

TEKNOFEST hakkında detaylı bilgiler, yarışma başvuru linkleriyle birlikte teknofest.org sitesinde mevcuttur.