TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un Katılımıyla Uygulama ve Araştırma Hastanesindeki 5 Merkezin Açılışı Gerçekleştirildi
04-12-2019



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi'nin (GETAT) açılış törenini gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa YEL, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa KICANAOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör KARAKOÇ, Adalet Komisyonu Başkanı Naci ERGİN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İNAN, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa ÇETİN,  İl Emniyet Müdürü Mehmet ERDUĞAN, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Osman KILIÇ, AK Parti ve MHP İl ve İlçe Başkanları,  kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, doktorlar ve akademisyenler katıldı.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasına “Yaklaşık 3 aydır göreve başladık elimizden geldiği kadar hızla çalışmalar üretiyoruz. Kendimize bir hedef belirledik. Bizim de bir rüyamız var. Bizim rüyamız da bu hastaneyi başta bölgenin ve sonra Avrupa’nın en iyi hastanesi yapmak.  Bunun için ilk önce Geleneksel Tıp Merkezi’yle başladık. Dünyadaki bütün insanlar artık alternatif tıplar aramaya başladı. Buradaki yaptığımız uygulamalar yaklaşık 2 bin senedir 3 bin senedir uygulanmış ve insanlar bunun faydasını görmüşler ve bu kadim bir tıp haline gelmiş. Nitekim Sağlık Bakanlığı da 27 Ekim 2014 tarihinde geleneksel tıp merkezini belli bir statü içerine soktu. Biz de bu statü çerçevesinde böyle bir merkez açtık. Bununla yetmedik dedik ki geleneksel tıp bizim ağacımızın kökleri olsun bunun içerisinde çok modern bir şekilde Kemik İliği ve Kök Hücre ve Nakil Merkezini yaptık. Çocuk psikiyatrisi açısından çocuklara baktık diyalize giren hastalarımızla yan yanaydı. Ayrı bir merkez açtık. Bunun haricinde gebelerimiz için de bu süreci rahat geçirebilsinler diye Gebelik Merkezimizi açtık. Çocuk Cerrahisinde yatmakta olan çocuklarımız ameliyata giderken korkuları olmasın diye Sayın Valimiz ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımızın hediye etmesiyle akülü araba sistemini kurduk. Bunların gerçekleştirilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.   

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında “Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Modern Tıbbın yanında yönetmelikle geleneksel tıp yöntemleri de artık hekimlerimizin kullandığı metodlardan bir tanesi haline geldi. Bu vesileyle bu merkezimizin açılmasında hizmeti geçen başta Başhekimliğimiz olmak üzere kıymetli doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Yine her daim şahsım ve Üniversitemin yanında bulunan yoğun programına rağmen bizleri yalnız bırakmayan Kıymetli Meclis Başkanımıza tekrar şükranlarımı arz ediyorum.” sözlerine ver verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi, Tekirdağ için çok büyük bir kıymet ifade ediyor. Büyüklerimiz hatırlayacaktır yıllar öncesine geriye doğru gittiğimizde Tekirdağ’da bir tıp fakültesi kurulması büyük bir çalışma ve kampanya yürütmüştük. Tekirdağ’da Tıp Fakültesi kuruldu hem de onun içerinde bulunduğu Üniversite kuruldu. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türkiye’mizin sayısı şimdi 207 olan üniversitelerimiz içerisinde iyi bir yerde. Akademik çalışmalarıyla ve ürettikleriyle nadide üniversitelerimizden bir tanesi. İnşallah Üniversitemizin daha da gelişmesi için birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Üniversitemizin Tekirdağ’a birçok büyük katkısı var. Onlardan bir tanesi ve en başta geleni de buradaki Araştırma ve Uygulama Hastanesi. Hemşerilerimiz tedavi olmak için İstanbul’a daha önce giderlerken şimdi Tekirdağ’da bu hizmeti hastanemizde alabiliyorlar.” dedi.

“Modern dünyanın ürettiği herşeyin teknoloji dahil olmak üzere insanlık tarihinde ortaya çıkan bir tecrübe olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, "İnsanlara çok büyük faydalar getirmiştir. Bu inkâr edilemez. Fakat insanların bütün birikimi tıp alanında da sadece modern tıptan ibaret değildir. Dünyanın çok farklı yerlerinde modern tıp öncesinde tarih olarak da böyledir. Ama modern tıp ortaya çıktıktan sonra da halen devam eden ve modern tıp dışında kalan uygulamalardan olan, bu anlamda bakanlığımızın kullandığı ifade ile, 'geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları’ ifadesi insanın sağlığını kazanması için bilinen model dışında başka bazı faydalı uygulamalar olarak hizmete sunuluyor. Alternatif Tıp, o baktığımız paradigmanın dışında kalıyor diye tamamen reddetmek yanlıştır. Önemli olan bu arada insanın sağlığıdır. Tedavisini gerçekleştirecek olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında destek vermek gerekir ve verilmesi gereken yerde hastanelerdir" diye konuştu. 

Prof. Dr. ŞENTOP “Bugün sadece Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi değil, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Biriminin de açılışını gerçekleştireceğiz. Özellikle böyle bir birimin kurulması çocuklar ve ergenler için daha uygun ortamlarda rahatsızlığın takibi açısından oldukça önemli. Bunun dışında Kök Hücre Nakil Merkezini de bugün açacağız. Böyle bir merkez Tekirdağ’da yoktu, hatta Trakya’da da yoktu. Buradaki hemşerilerimiz tedavi için İstanbul’a gidiyordu. Şimdi burası Trakya açısından bir merkez olacak. Bir başka açacağımız yer Felç ve İnme Merkezi. Hastanemizde felç ve inmeyle ilgili mutlaka teşhis ve tedaviyle ilgili birimler var ancak; bunların ayrı bir merkezde toplanması önemli, çünkü felç veya inme rahatsızlığını geçiren insanların ilk 5 saat içerisinde doğru bir teşhis görmesi durumunda iyileşme oranlarının çok yüksek olduğunu biliyoruz. Sonuncusu ise Gebelik Okulu, burası da hamilelik döneminde vatandaşlarımızın takibi bakımından birçok birimin devrede olmuş olduğu bir özel bir faaliyet merkezi olacak. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizi başta Rektörümüz, Başhekimimiz ve doktorlarımız olmak üzere Avrupa’nın en önemli tıp merkezi haline getireceğiz.” dedi.

Hastaneye yapılan bağışlar dolayısıyla bağışçılara teşekkür plaketini takdiminde bulunuldu.

Bölümlerin kurulmasında bağış yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Ömer Faruk AKDOĞAN, İrfan EKMEN, Ahmet TÜRKKAN ve Kevser TÜRKKAN, Hatice KARAYEL ve Tevfik KARAYEL, Nezihe EREN, Salı Grubu Başkanı Çağatay ÇAVUŞOĞLU ve Göksel KARAEVLİ’ye Türkiye Büyük Millet Meclisi Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP tarafından plaketleri takdim edildi.

Program açılan merkezlerin gezilerek yerinde incelemede bulunulmasının ardından; Üniversitemiz Sosyal Yaşam Merkezinde açılan KADEM standının gezilmesiyle son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27
Namık Kemal Üniversitesi28




>