Süleymanpaşa Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi Müdüründen Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret
05-03-2021



Süleymanpaşa Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi (SPAİHL) Müdürü Abdullah ŞENOL ve SPAİHL Tarih Öğretmeni Cüneyt ÖZVARDARLI, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret ederek, ikinci sayısı çıkan “Mevkif-i Tevarih / Chronicles Station” dergisini takdim ettiler.

Süleymanpaşa Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah ŞENOL, okulun Tarih Kulübü öğrencilerinin -öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı ve editörlüğünü okulun Tarih Öğretmeni Cüneyt ÖZVARDARLI’nın yaptığı “Mevkif-i Tevarih / Chronicles Station” dergisini Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e takdim ederek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin şehre olan tarihi ve kültürel katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yayınlanan derginin Tekirdağ içi hayırlı olması temennisinde bulunarak “Tekirdağ ve civarındaki kültür mirasının korunmasında kültür varlıklarının kendi değerlerini kayıt, arşiv, belgeleme ve benzeri yöntemlerle tanımlama, koruma yolları izlenerek kent belleği ve kültürel kimlik olgularının oluşturulmasıyla gelecek kuşaklara aktarılarak sürdürebilirliğinin sağlanmasına yönelik uygulamaları hayata geçirmek amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hayata geçirdik.” dedi.

Derginin ikinci sayısında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, desteklerini esirgemeyerek ve öğrencilerin bu gayretli çalışmasını bir “Önsöz” yazısı kıymetlendirmiştir.  

“Mevkif-i Tevarih / Chronicles Station” isimli dergiye www.mevkif-itevarih.com  ve www.chroniclesstation.com adreslerinden ulaşabilirsiniz. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>