Sudan Gezira Üniversitesi İle İş Birliği Anlaşması İmzalandı
18-02-2022

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Sudan Gezira Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Eğitim ve akademik araştırma alanlarında gerçekleştirilecek olan iş birliği anlaşması toplantısına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Sudan Gezira Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammed Taha YOUSİF, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat DEVECİ, Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet BAŞER, NKÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, Trakya Kalkınma Ajansı’nı temsilen Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yetkin ÖZER, Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim TORUK, Trakya Tohum A.Ş adına Birol TARAR ile Türkiye ve Sudan’dan ziraat ve tıp alanında faaliyet gösteren akademisyenler katıldı.

İki ülke ve bölge ile ilgili yatırım ve iş imkanlarına da değinilen toplantıda, eğitim, akademik iş birliği ve araştırmacı değişimi, sempozyum, kurs gibi faaliyetler ile ortak alanlarda bilgi ve materyal alışverişi, lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi gibi konular ele alındı.