Staj Seferbirliği
06-05-2021



CBİKO Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Staj Seferbirliği Programı kapsamında; öğrencilerin değerleme süreci tamamlanmış ve yaklaşık 136 bin öğrencimizin yer aldığı stajyer havuzu, 27.04.2021 tarihinde işverenlerin erişimine açılmıştır. Aday havuzu 2021 yılı Aralık ayı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve öğrenciler bu tarihe kadar staj teklifi almaya devam edecektir.koordinasyonunda yürütülen Staj Seferbirliği Programı kapsamında; öğrencilerin değerleme süreci tamamlanmış ve yaklaşık 136 bin öğrencimizin yer aldığı stajyer havuzu, 27.04.2021 tarihinde işverenlerin erişimine açılmıştır. Aday havuzu 2021 yılı Aralık ayı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve öğrenciler bu tarihe kadar staj teklifi almaya devam edecektir.
 
18.11.2021 tarih ve E-77152623-773.99-605 sayılı resmi yazımızda da belirtildiği üzere Staj Seferbirliği Programı kapsamında staj kabulü alan öğrencilerin sigortaları öğrencinin bölümüne bakılmaksızın üniversitesi tarafından yapılmak zorundadır. Söz konusu öğrencilerin staj süreçlerinin ve sigorta işlemlerinin takibinin Kariyer Merkezi yetkililerimizce yapılması beklenmektedir. Bu kapsamda;
 
·         Kariyer Kapısı’nda sol menüde yer alan “Stajyerler” sayfasındaki “Durumlar” filtresi ile staja kabul alan, stajı başlayacak,  stajı iptal edilen, işverenler tarafından havuza eklenen öğrencileri listeleyebilir, sigorta işlemleri ile ilgili öğrencilerinizle iletişime geçebilirsiniz. 
 
·         Staj tarihinden önce öğrenci ve işverenin karşılıklı görüşmeleri sonucu staj iptali/tarih değişikliği yapılabildiğinden, sadece Kariyer Kapısı’ndaki bilgiler esas alınarak sigorta girişlerine ilişkin işlemlerin başlatılmaması tavsiye edilmektedir.
 
·         Üniversiteniz tarafından yapılacak sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için; staja kabul alan öğrencilerin ilgili işverenden “Staja Kabul Belgesi” alması ve bu belgeleri üniversitenizin sigorta işlemlerinden sorumlu birimine teslim etmesi gerekmektedir. Bazı kamu kurumları stajyerlerine tek tek belge vermek yerine staja kabul ettiği adaylara ilişkin bilgileri EBYS üzerinden üniversite yönetimleri ile paylaşabilmektedir. Üniversite yönetimlerinin kendilerine ulaştırılan bu resmi yazıların ilgili birimlere dağıtımını ivedilikle yapmaları ve ilgili birimlerin konuyu takip etmeleri, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması bakımından önem arz etmektedir.
 
Detaylı bilgi için tıklayınz
 
 




>