Sofya Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğrencilerinden Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret
15-07-2013



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 13-17 Temmuz tarihleri arası Türkiye’nin çeşitli illerine ziyaret gerçekleştiren ve bu kapsamda Tekirdağ’a gelen Bulgaristan Sofya Üniversitesi Doğu Dilleri ve Kültürleri Merkezi Türkoloji ve Altaistik Bölümü öğrencilerini makamında kabul etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Softa Üniversitesi öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkoloji bölümünü tercih ettikleri için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette öğrencilere üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişmektedir. Bu gün öğrenci sayımız 23 bin 500’e ulaşmıştır. 2012 yılında 192 yabancı uyruklu öğrencimiz vardı. Bu sayısı önümüzdeki yıl 500’e çıkartmak için geçtimiz günlerde sınav yaptık. Aynı zamanda yabancı öğrenciler Erasmus programları çerçevesinde de üniversitemize gelerek eğitimlerine devam edebilirler.”dedi.

Öğrenciler, Üniversitemizi çok beğendiklerini, ileride Namık Kemal Üniversitesi’nde okumak istediklerini aynı zamanda gerekli şartları Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e sordular.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise Türkoloji Bölümü öğrencilerinin Üniversitemize gelerek eğitim alabilmeleri için Sofya Üniversitesi ile işbirliği protokolü yapılması için gereken tüm çalışmalara destek vereceğini söyledi.

Ziyarette Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü de bulundu.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>