SoMoveED Projesi’nin İkinci Toplantısı Polonya’da Gerçekleşti
25-05-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu ve Polonya’dan Zielona Góra Üniversitesi’nin yürütücülüğünde devam eden ‘Social Education on the Move’ (SoMoveED) Projesi’nin ulusötesi nitelikteki ikinci toplantısı, Zielona Góra Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Zielona Góra Üniversitesi Sosyoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğindeki toplantıya, Zielona Góra Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Marcin MRUGALSKİ, Sosyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dorota SZABAN, SoMoveED Proje Koordinatörü Dr. Dorota BAZUŃ, proje ortağı kurum ve üniversitelerin proje ekibi üyeleri ile Üniversitemizi temsilen SoMoveED Proje ekibinden Öğr. Gör. Ali Çağlar KARABIYIK katıldı.

Programın açılış konuşmalarının ardından, proje ekibi temsilcileri “Sınır Ötesi Araştırma ve Eğitim” ve “Hareketliliğe Dayalı Araştırma ve Eğitim” konu başlıklarında sunumlar yaptı. Toplantının ikinci bölümünde, eşzamanlı oturumlar gerçekleşti.

Etkinliğin ikinci gününde hibrit olarak gerçekleşen toplantıda ise, 10 Avrupa ülkesinden 11 proje ekibinin temsilcileriyle, projenin işleyiş süreci, öngörülen faaliyetler ve yayınlanacak çıktılar detaylı biçimde ele alındı.

Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklıklar (KA2) Programı kapsamında, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklığında devam eden SoMoveED Projesi, 392 Bin Avro bütçe ile Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir. 36 ay sürecek olan projede, hareketliliğe dayalı sosyal öğrenme biçimlerinin yükseköğretim uygulamalarına entegre edilmesi ve alternatif öğrenme modelleri geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9




>