Ses ve Müzikte Sinyal İşleme Projesi Hayata Geçirildi
17-12-2019



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında daha önce imzalanmış olan  işbirliği protokolü kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü ile BİLSEM “Ses ve Müzikte Sinyal İşleme” adlı ortak bir “FeTeMSM- Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik” projesi geliştirdi.

Proje  ile Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin ses ve müzik sinyallerinin bilgisayar ortamında işlenmesi ve işlenmiş sinyalin uygulama alanları konusunda teorik alt yapı kazanması amaçlanıyor.

Projenin gerçekleştirilmesi sırasında, teorik dersler BİLSEM’de laboratuvar uygulamaları ise TNKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Laboratuvarı ile TNKÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Projenin yürütücüsü TNKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümünden Öğretim Görevlisi Duygu HÜYÜK ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik İl Koordinatörü Melih PATOĞLU’dur.

Eğitim planının öğrenme çıktıları, iki yıldır Pearson- dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi olarak bilinen- ile birlikte çalışan Çorlu Ün Okulları aracılığı ile, Pearson’ a gönderilecek ve Pearson tarafından onaylandıktan sonra, eğitimi tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerliliğe sahip akreditasyonu olan sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Protokolün hayata geçmesinde öncü olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Selda ŞAHİN ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, BİLSEM Müdürü Güner EVREN, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik İl Koordinatörü Melih PATOĞLU, BİLSEM kardeş okulu ÜN Okullarından Ali AKIN ve Engin GÜNCE bu proje kapsamında proje tanıtımı ve proje başlama gününde BİLSEM’de biraraya gelmişlerdir.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>