Sektör Tümleşik Eğitim ile İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü İmzalandı
12-11-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürlüğü arasında öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına yönelik Sektör Tümleşik /İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük makamında düzenlenen protokolün imza töreni Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İŞKUR İl Müdürü Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yaşar Esen ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, protokol imza töreninde öğrencilerinin, mezun olmadan mesleki deneyim kazanması için yoğun uğraş verdiklerini dile getirerek “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana öğrencilerine en iyi eğitimi verme amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bölgemizdeki tüm sanayicilerle görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra yapılan işbirliği protokolleri ile de gelişen teknolojiyi yakından takip etme ve öğrencilere bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanma fırsatını sunmaktayız.” sözlerine yer verdi.

İmzalanan protokol, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi ile Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında işgücü piyasasının talep ettiği mühendis adaylarının yetiştirilmesi için Sektör Tümleşik Eğitim Modeli ve İşbaşı Eğitim Programının bütünleştirilmesini amaçlarken, “Sektör Tümleşik Eğitim Modeli” çerçevesinde İşkur Hizmet Merkezi aracılığıyla işverenlerle iş birliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendislerin yetiştirilmesine yönelik İşbaşı Eğitim Programları düzenlenmesi ve bu programlara katılanlara Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi onaylı belge verilmesi planlanıyor.

Protokolün hayata geçirilmesi Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen Sektör Tümleşik Eğitim veri tabanı aracılığıyla İşbaşı Eğitim programı kapsamında işveren ve katılımcı eşleştirmesi yapılacak. Böylece Fakülte, İşkur ve işveren arasında etkin bir koordinasyon sağlanacağı belirtildi. 

Ayrıca bu protokol, İşbaşı Eğitim Programı süresinin ¼’lük süresinin bitiminde eğitime devam eden katılımcılara en az %50’sinin 60 günden az olmamak üzere en az fiili eğitim süresi kadar işgücü talebinde bulunan işveren tarafından istihdam edilmesini de kapsıyor.

Bu uygulama ile beraber öğrencilerin teorik bilgilerinin geliştirilmesi ve mesleki deneyimlerinin arttırılması amaçlanıyor.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>