Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Gönül Elçileri Bahara Merhaba” Etkinliği
19-04-2013



Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri, Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çorlu Huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek “Gönül Elçileri Bahara Merhaba” etkinliği gerçekleştirdi.

Piramit Salon’da gerçekleşen programa, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Eşi Hatice Nur Yerlikaya,Garnizon Komutanı’nın Eşi Fatma Küçük, Belediye Başkanı’nın Eşi Münevver Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı’nın Eşi Sema Büyüktümtürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Eşi Zehra Şimşek, il protokolü eşleri, Çorlu ve Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Bahara Merhaba Etkinliği’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Ünal “Bu gün ülkemizde Yaşlı Bakımı Programı Eğitimi veren 26 kurum var. Biz bu kurumların en genciyiz. Bu programın amacı, ileri yaşlardaki bireylerin yaşam kalitesini arttırmaktır. Büyüklerimiz, bizleri sorgusuz sualsiz hayatlarına soktu. Düzenlediğimiz bu etkinlik ile huzur evlerindeki yaşlılarımıza yalnız olmadıklarını göstermek istedik ” dedi.

Etkinliğin açılışında konuşan Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Gönül Elçiliği Projesi hakkında bilgi verdi.  5 aşamadan oluşan projenin aşamalarından birinin de "Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum" olduğunu vurgulayan Hatice Nur Yerlikaya, yaşlanmanın kaçınılmaz bir son olduğunu ifade ederek etkiliğe katılanları Gönül Elçiliği Projesine katılmaya davet etti. Hatice Nur Yerlikaya, “Yaşlanmak bütün canlıların kaderidir. Ancak yaşlanırken hayat standartlarını yüksek tutmak, gerçekleştirilen çalışmalar ile mümkün olmaktadır. Kentleşme ile değişen toplumsal yapıda yaşlı bakım teknikerleri bilgi ve tecrübelerini kullanarak yaşlıların yaşama tutunmaları, kendi bedenlerine saygılı olarak yaşamlarına devam etmelerini sağlıyorlar. Bu gün genç olmanın ne demek olduğunu biliyorsak, yarın yaşlanmayı öğreneceğiz. Hayattan kopmadan yaşlılarımıza gereken önemi göstermeliyiz” dedi.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerinin şiir okumasının ardından Tekirdağ Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi dans gösterisi sundu.

Etkinlikte Dünya Sağlık Örgütünün Sağlıklı Yaşlı Türk olarak seçtiği 94 yaşındaki Saadet öğretmenin sesinden sağlıklı yaşlanmanın sırları katılımcılara dinletilirken, Huzurevi sakinleri tarafından şiirler okunup şarkılar da söylendi.

Etkinlik, TRT Sanatçısı Havva Karakaş’ın türkülerden oluşan konseri sonlandı. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>