Resim Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi
15-11-2019



Öğretmenlik bir meslekten öte; kendini adamanın, fedakârlığın, üretimin, öğrenme ve öğretmenin amaç edinildiği bir yaşam biçimidir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün ülkemizde kendini eğitime adayan öğretmenlere verilen değerin göstergesidir.

Üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları da meslekleri konusunda uzmanlaşmış, belli bir entelektüel seviyeye gelmiş bireyler yetiştirerek, toplumun ve ülkenin kalkınması için çaba sarf eden öğretmenler ve eğitimciler olarak görülmektedirler. Akademisyenler, insan haklarına saygılı, adaletli, yeniliklere ve gelişime açık, öngörü sahibi bireyler yetiştirerek üniversiteye gelen öğrencinin, mezuniyetlerine kadar onları mesleklerinin en doğru biçimde icra edebilecekleri bir hayata hazırlayan kişilerdir.

Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözü, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve taşıdığı sorumluluğu özetlemektedir. Bu özel günü anmak ve yaşatmak adına, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü 14:00’te Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi sergi salonunda açılacak “Resim Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi”ne üniversitemiz çalışanları, öğrencileri ve tüm sanatseverler davetlidir.

Afiş için tıklayınız.

Davetiye için tıklayınız.





>