Rektörümüz Tekirdağ Macar Dostluk Derneği’nin Düzenlediği Etkinliğe Katıldı
20-10-2022



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği ve NKÜ Tarih Topluluğu ortaklığında organize edilen “Doğumunun 200. Yılında Sándor Petőfi” etkinliğine katıldı.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Macaristan Kültür Ataşesi Balazs SZÖLLÖSSY, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem DALGIÇ, Türkolog ve Çevirmen Edit TASNADİ, Dr. Dursun AYAN, NKÜ Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemiz Tarih Topluluğu ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği iş birliğinde düzenlenen bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyetini ifade ederek, eğitim öğretimin yanı sıra bu tarz sanatsal, kültürel ve tarihsel etkinliklerin önemine dikkat çekti ve artması temennisinde bulundu.

Etkinlikte, Macaristan'ın ulusal şairi olarak kabul edilen Sándor Petőfi’nin hayatı, eserleri ve Macarların bağımsızlık mücadelesindeki rolü ele alındı.

Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, konuşmacılara Üniversitemizin prestij yayını olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri” adlı kitabı takdim etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>