Rektörümüz Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK in Namık Kemal i Anma Mesajı
02-12-2011



         Türk ve Dünya edebiyatında önemli izler bırakmış, “Vatan ve Hürriyet Şairi”  olarak anılan Namık Kemal’i ölümünün 123. yıldönümünde bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.Tanzimat döneminde bir fikir ve sanat inkılapçısı olarak tanınan ve kendisine bir millî kahraman gözüyle bakılan Namık Kemal, kalemini yalnız bir sanat vasıtası olarak değil; aynı zamanda bir milli-sosyal mücadele vasıtası olarak da kullanmıştır. 

 
         Namık Kemal, bir ülkenin aydınlarına ve bilim adamlarına sahip çıktığı ölçüde yüceleceğinin bilincinde olarak ve aydınlarının da öncelikli görevinin ülkemizin öz ve kültürel değerlerini, birlik ve beraberlik duygularını halkımızın zihninde kalıcı kılmanın mücadelesini vermiştir. Aynı zamanda Namık Kemal, Türk halkına millî benliğini ve kendi değerlerini tanıtarak, halkımıza hürriyet aşkını aşılayarak ve özellikle vatan topraklarını, uğrunda can verilebilir bir seviyede sevdirme amacını benimsemiştir. 
 
 
         Adını bu büyük edebiyat adamından alan üniversitemiz olarak eğitimde, bilim ve teknoloji üretiminde, edebiyatta, sanatta ve daha pek çok alanda ilerleme yönündeki çabalarımızla ülkemizin değerlerine ve yaşadığı topraklara sahip çıkan gençler yetiştirerek, bu aydın insana olan borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.
 
         Bu duygu ve düşüncelerle; şahsım ve üniversitem adına, büyük vatan ve hürriyet şairi, devlet, sanat ve fikir adamı Namık Kemal’i saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                   Rektör

>