Rektörlüğümüzün Hakkari’deki Terör Saldırısını Kınama Mesajı
20-10-2011



 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatan savunması esnasında şehit düşen güvenlik görevlilerimiz için Yüce Allah’tan rahmet dileriz. Mekânları cennet olsun. Milletimize, şehitlerimizin yakınlarına, yılmadan terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerine sabır ve başsağlığı, yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar dileriz.
Bu vahim olay, toplumu tahrik etmek, provokasyon yapmak, zihinleri bulandırmak ve milletin hassasiyetlerini gözardı etmekten başka bir hedefi olmadığını açıkça ortaya koymuştur. 
Biz, millet olarak tarih boyunca defalarca yaptığımız gibi bu üzücü olay karşısında da metanetimizi, serinkanlılığımızı bozmamalıyız. Demokrasinin, özgürlüklerin, insan hak ve hürriyetlerinin, terörün panzehri olduğunu bilmeliyiz ve üzerimize düşen sorumluluğu milletçe yerine getirmeliyiz. Her zamankinden çok daha fazla samimiyetle hep birlikte dayanışma içinde olmalıyız. Bu olaylara yaklaşırken daha duyarlı davranmalıyız. Bugün dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde olarak, dik durarak Türkiye'nin büyümesi, huzur, kardeşlik ve demokrasi içinde küresel ölçekte yükselmesi için özverilice üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Bir kez daha şehitlerimize Yüce Rabbimden rahmet dileriz. Şehit yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, aziz milletimize bir kez daha başınız sağ olsun der ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
>