Rektörden YKS Bilgilendirme Toplantısı
14-06-2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, hafta sonu gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) görev alacak Bina Sınav Sorumluları (BSS) ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına (BSY) ÖSYM Tekirdağ İl Koordinatörü olarak, sınavın huzur ve güven ortamı içinde geçmesi adına bir bilgilendirme sunumunda bulundu.

Cumartesi ve Pazar günü yüz binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek YKS’de adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına katılarak gelecekleri hakkında ter dökecekler. Bu önemli sınav hakkında NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ÖSYM’nin belirlemiş olduğu sınav esnasında uyulması gereken kurallar ile iş ve işlemler hakkında açıklamalarda bulundu ve sorun çıkması muhtemel durumları katılımcılara hatırlattı. Rektör ŞAHİN, “Daha önceki tecrübelerime dayanarak, sınav günü yaşanabilecek aksilik ihtimallerini ortadan kaldırmak için böyle bir toplantıyı sizlerle yapmak istedim. Hepinize huzur ve güven ortamında, başarılı bir sınav dilerim” dedi. Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.